onsdag 2 december 2009

Vi lagar vår första måltid!

Idag tillbringade vi hela förmiddagen åt att leta lägenheter. Läget har börjat klarna, men tyvärr i samma takt som molnen på lägenhetshimlen blir mörkare. Tankarna faller åt Disneys "Alladin" där den hyperaktiva anden i flaskan beskriver sin otroliga energi och krafter, för att avsluta meningen med att allt skall huseras "i en pytteliten bostadsyta".

Så imorgon är det dags att kavla upp ärmarna och besöka bostadsförmedlare. Vi har letat upp ett antal dyra, men lovande, prospekt som vi skall försöka gå på visning på. Det kommer förhoppningsvis bara bli för en kortare period eftersom vi ämnar gå med i lägenhetslotteriet varje månad tills vi (förhoppningsvis) får en forskarlägenhet. Skillnaderna är nämligen astronomiska. En toppmodern möblerad lägenhet i Tokyos utkant på 35-70 kvm för runt 1700-2500kr/mån kontra något halv-sunkigt semi-möblerat på 18-25 kvadrat för 8000 och uppåt... Och då är oftast läget heller inte det bästa. Håll tummarna!

På eftermiddagen tog vi en ny tur i närområdet, spanade in matbutiker, fruktstånd och mystiska restauranger. Vi plöjde så många bakgator och stråk vi kunde hitta utan att gå vilse, för att sedan dyka in på en Supermarket och gå lös i avdelningen för köksgeråd. Vi kom hem med 5 kassar med blandade matvaror varav 50% vi inte hade en aning om vad det var. Det är hopplöst men spännande att handla utan en ordlista/bilderbok/teckentolk! Pröva att ta på er solarieglasögonen nästa gång ni springer in på ICA så får ni kanske en liknande upplevelse (Och samtidigt ett nytt käckt användningsområde för de obehagliga plastplupparna nu när solarie-eran är passé). Med i kassarna fanns också en skålad stekpanna för kombinerad wok/stekning/kokning samt en sylvass kockkniv. Hade inte Karinh tagit ifrån mig kniven hade vi nog snart haft små jack i hela lägenheten där jag testat hur fantastiskt vass den var. Flera plast- och pappersförpackningar fick sätta livet till innan hornen växte tillbaks i alla fall! :)

Därefter följde en kulinarisk matlagningsstund i vårt tidigare oanvända kök. Bänkhöjden är väl drygt en meter och passar perfekt om man vill tvätta knäskålarna samtidigt. Efter en halvtimmas ivrigt sniffande och provsmakande blev kokplattan ljummen och vi gav oss i kast med wokandet. Eftersom vi är något sånär praktiskt lagda kom vi ganska snart på att vi kunde vira sladden från vattenkokaren ett varv ut och runt köksfönstret för att slippa plast-os och köksbrand. Se bildbevis nedan:



Efter mycket garv och uppfinningsrikedom kunde vi till sist sätta oss ned och avnjuta en innovativ, till synes giftig, men mot alla odds välsmakande måltid. Skall bli spännande att se om vi kan (och vill) återskapa denna rätt om ett par månader när vi vet vad den faktiskt innehåller. Se bild nedan och lämna era gissningar! :)



OBS! Klicka gärna på bilderna för att se dem i större skala!

Nu e det god natt mina vänner, ett nytt avsnitt av Band of Brothers skall plöjas, och sedan skall vi ta nattskiftet och lasta grus med John Blund.

På återseende!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar