torsdag 10 december 2009

I afton dans

Sista kvällen i Mukougaoka Faculty House, vemod eller ett rent nöje?



Ensam i lägenheten svängde jag slarvigt ihop en grönsaksomelett (utan kött), till tonerna från lite nyladdad musik från Spotify. Grundade med lite Kansas - Carry on Wayward son, och Danzig - Mother. Invigda i spelkonsolvärlden vet vid detta laget att nostalgitrippen tagit mig till Guitar Hero 2, och lite närmare bestämt en liten stuga i Blekinge. I min vänstra hand huserade en besk GT (inte att jämföra med Falckska GT-virtuosens sommarfavorit) och i huvudet grodde en tanke om att golfsvingen nog skulle bli smidigare än någonsin förr. Skönt med lite semester innan vardagen slår rot!

Plötsligt kom en lycklig och vacker fru sladdandes genom ytterdörren i till synes samma sinnelag som undertecknad. Den svarta ryggsäcken klingade bekant när skorna åkte av. Karinh hade på sin kvällstur på Campus sprungit förbi en Co-op shop, som är studenternas eget snabbköp, och hittat vin till studentpris. Karinhs tanke var att sista kvällen måste firas med en flaska "studenternas vin", Vieux Papes från djupaste Frankrike och jag kunde inte annat än instämma.

En diet av nudlar, grönsaker och annat odefinierbart, minskar inte bara midjemåttet utan även resistensen mot alkoholhaltiga drycker. Vi har aldrig haft så roligt när vi packat förr. I veckobladet hade vi tidigare i veckan noterat att "Räfven" har spelning i Tokyo i januari. Ni som tidigare inte lyssnat på detta band ombedes omedelbart att leta upp dem på Spotify för att enklare förstå den stämning som rådde när väskorna packades.

Nu börjar Karinh morra om att det hade varit gott att ta sig ett bloss, så därför stänger vi resväskorna och styr kosan mot rökterassen.

Ha det gott go vänner, fortsätt gärna skriva inlägg, meddelanden eller mail för det är skitkul att höra alla anekdoter som sker därhemma!

// Jonas & Karinh

2 kommentarer:

  1. Ni verkar ha det gott jättejapaner där!

    Inser ganska omedelbart att jag inte hinner läsa allt nu...suck..skall ut och kolla efter ny bil med Molle. Kan det bli en volvo?


    Om det blir jobbigt, kom ihåg:
    Gnff, ummpf, aaaargh...svettas ut det

    SvaraRadera
  2. Ha ha ha, dina kommentarer är underbara gubben!

    Gissa vad jag gör nu?
    Bink, bink, bink, bink, Erk erk!

    Saknar dig här!

    // Jonas

    SvaraRadera