lördag 27 februari 2010

Lite blandade nyheter

I helgen hade vi på nytt efterlängtat besök av våra vänner från norr - Martin och Tannia. Det blev en helg med fest, god mat och en svag doft av gummibåt.

Dagen innan M&T skulle komma var jag inne och letade luftmadrasser på nätet och hittade en extra tjock dubbelmadrass med inbyggd pump på japanska amazon.com. Efter att ha babelfish:at alla kommentarer om madrassen och synat bilderna med lupp slog vi till och beställde. Expressleverans nästkommande dag kostade ca 20 kronor extra, så det var ett enkelt beslut. En dryg timma innan gästerna anlände kom postmannen och levererade madrassen.

Plockade fram tidtagaruret i mobilen och startade luftpumpen. 2 minuter och 48 sekunder senare var madrassen fullpumpad och klar. Imponerande snabbt, och med facit i hand höll den faktiskt också luften riktigt bra genom hela helgen.

Första kvällen blev det hejdå-middag för en kille från Holland som efter ett halvårs utbyte i Japan skulle tillbaks hem. På klassiskt japanskt vis startade kvällen på en Izikaya med delad meny och fri dryck.



Det blev snabbt full fart på gänget och snart satt vi och "värmde upp" på en 300Yen bar innan det blev nattklubbsbesök på "the Womb" i Shibuya. För att göra en kort historia kortare så var det en riktig kalaskväll som slutade i en taxibil till Tjukiji. Tjejerna checkade ut och gick hem, jag och Martin gick till fiskmarknaden som nu öppnat (05.30) och inhandlade middagsmat till kvällen. Någon timma senare var även vi på väg hemåt med ca 1kg tigerräkor och 16 pilgrimsmusslor i bagaget.

Detta blev under lördagkvällen en god middag.



Förrättsfavorit i repris blev smörstekta pilgrimsmusslor i vitlök, chili, finhackad paprika och ett stänk citron.

Sedan kavlades armarna upp, tigerräkorna skalades så när som på sista stjärtbiten. Kokt ris, vinkokta tigerräkor med lök, vitlök, saffran, salt & peppar blandades ihop till en ångande skaldjurspaella och sedan var middagen klar.



Göttigt! (Grönsaker är ABSOLUT INTE nödvändigt, men skänker lite färg)

Söndagen blev det besök i staden. Harajuku/Omotesando med snabbvisit i Maiji-shrine. Bevittnade ytterligare ett bröllopsfölje:



Sedan blev det en tur i shoppingdistriktet, där vi bland annat språng in i en hall där det pågick någon form av mästerskap i att lösa "Rubiks kub" med en hand på tid. Imponerande skara killar/tjejer som i snitt låg mellan 33sek - 1 min på att lösa problemen.



Tävlande i Rubiks kub.


På återhörande!

// Jonas

2 kommentarer:

  1. Halloj!
    Ni har det riktigt bra ser man..! Ni får inte glömma oooossssss!
    Här är det lugnt. Vi förberedder oss för babysar som borde komma senaste om 2 månader.
    Carro är beräknade för den 11, så det bör inte dröja länge..Och som ni kanske hörde är Mia på V21!! (det blev en stor överraskning och enorm glädje för oss)
    Kommer ni på sommaren till SE?
    MISS U
    Kram/ Mange o Lo

    SvaraRadera
  2. Halloj, våra underbara vänner!

    Givetvis glömmer vi inte er, och Karinhs nästa inlägg kommer nog vittna om att det finns en hel del hemlängtan under skalet!

    Vi kommer med största sannolikhet inte hem under första året, men det kan alltid komma att ändras...

    Gud vad kul med baby-boomen hemma i Götet. Har hunnit prata lite Skype med många därhemma nu och hoppas att ni också har möjlighet att lägga upp ett konto så att vi kan prata någon dag!

    Saknar er innerligt, massor med kramar!

    // J & K

    SvaraRadera