fredag 12 februari 2010

Tankar infor Valentines fran Ka

Jaha, da var det antligen fredag! Fast det kanns verkligen inte som om man langtar speciellt till helgen, nu nar man har det sa himla nice pa jobbet.. Hoppas verkligen man far ha det sahar ett bra tag till!



Ok, det ar inte lika kul att ga till jobbet som att fa paket med sin skinnjacka och losgodis; bliss! Tack Hans o Jeanette!!

Hur som, ikvall ar vi hemma eftersom vi hade en mycket bra utekvall med glatt sallskap ifran Svedala i onsdags. Det skulle bli en drink under Happy hour pa en av Tokyos harliga Sky-barer i Ginza med allt glitter o glamour man kan onska en onsdag pa andra sidan jorden; det slutade med efterfest runt tva-tiden i Tsukiji, med odle-mix (och nej, Martin Karlsson, den har mix:en var inte riktigt sa fantasifull som den pa Avagen nar det begav sig), tjuvrokning och djupsnack fram till smatimmarna. Vara gaster samt vi som vardpar, hade valdigt trevligt trots den sena timman, men dagen efter blev det tungt att ta sig fram. Darav den inplanerade lugna hemmakvallen idag innan en lite ovanlig Alla-hjartans-helg.
Vi ska ga upp kl 04.00, trycka i oss starkt, ack sa starkt, kaffe, rumla ner som de tva sma glasogonormar vi kommer vara vid denna tid till fiskmarknaden for forsta gangen. Sen blir det hemliga inkop till kvallen; reglerna ar att man far kopa nagot till den andre, som man ocksa maste vara beredd pa att prova sjalv, och ju konstigare det ar desto battre. Det ar inte helt klart an om man ska fa ga runt sjalv, men jag kan tanka mig att det ar en riktigt puckad ide klockan mitt-pa-valdigt-tidigt, iallafall om man tankt hitta hem igen och fortsatta ha en trevlig Alla-hjartans-morgon. Det ar namligen ganska stort och de flesta affarer och stand ar mycket lika, sa man gar latt vilse..
Sen blir det hemgang och troligen behovlig extrasomn, innan vi drar ut mot Tokyo Bay for en frukost i det fria. Verkligheten kommer dock antagligen bli tapetklistergrot (alltsa, vem kom pa att man kunde koka grot pa havregryn?? skams!) med gront te, men darefter en harlig promenix och kolla pa mysiga batar och pussas hela dagen! Sen ska vi ga hem och kolla in vad sjutton vi har kopt egentligen, forsoka ata det och mojligtvis fortsatta ut i Tokyos vilda nattliv om lusten faller pa.

Liten parentes: i Japan hander ganska ofta saker som man inte ar beredd pa. Vad sags om att inhandla mjolk, gradde, brod och ol.. och sen fa en sked till detta.. utan att du bad om det.. but why? and for what??



Till vad liksom..?

Eller sa kan man ga forbi ett brudpar pa en vanlig dag i parken och bruden har en enorm hatt pa sig. Varfor? Jo, for att hennes horn inte ska vaxa ut under akten.. Inte for att vara spydig, men hade jag varit pa vag att gifta mig m en karl som fick mina horn att vaxa ut sa snabbt att mina slaktingar slangde pa mig en hatt, hade jag sjappat per omgaende.



Vackert, men mycket konstigt.

Sen kan man kolla ut en morgon pa 10e vaningen genom sitt koksfonster och se en liten karl som hanger pa byggnade mitt emot i ett snore, for han skulle bara putsa lite rutor. I ett snore. Ca 25 m fran marken. Utan sakerhetssele. Jobbar ensam. Och svingar sig fran ruta till ruta. I sedled. Bloody hell.



Har var han pa vag upp..

Och tror man att svenska saker inte influerar tom pa andra sidan jorden, kan man besoka en orkideutstallning; har en helt ordinar EXPEDIT hylla fran IKEA som fatt ett riktigt vuxet utseende med gula orkideer i olika formationer.



Det blir latt att man far mala om lite nar man kommer hem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar