måndag 11 oktober 2010

Ka, Jonas och Yokohama

Jaha, da har vi antligen varit i Yokohama tillsammans! Dagen borjade istallet for storbandsorkester med att japanerna hade bestamt sig for att riva upp all asfalt pa gatan nedanfor var balkong och det var ett javla liv redan klockan 7.00. Suck. Vadret var dock helt smashing, sa vi travade ivag mot Shinbashi station forbi Tsukiji fiskmarknad for att ta JR till Yokohama. Det tar oss bara 10 min, sa det ar valdigt nara och bra.


Jag pa vag in bland skyskraporna i Shinbashi

Det tog bara ca 30 min till Yokohama med vanligt tag och kostade ca 40 SEK enkel vag; nice. Vi gick sedan fran huvudstationen mot Minato Mirai 21 som ar ett stort mycket modernt omrade precis vid vattnet, dar det finns nojesfalt, spannande arkitektur och en liten marina som stracker sig runt det hela. Supermysigt!


Minato Mirai Steel Sculpture

Det ligger ocksa ett fint gammalt skepp langst in i en av basangerna, sa vi passade pa att pose:a lite framfor det ocksa. Om vi hade varit riktigt intresserade hade vi aven gatt ombord tillsammans med de ca 90 000 sma energiska manniskorna som redan hangde dar; vi tittade pa landgangen, kollade pa varann och sa nastan samtidigt ’Ah, f*** it’.


Skeppet Nippon (deras namn pa Japan) Maru Yokohama

Istallet blev det Japans hogsta utsiktspunkt i Yokohama Landmark Tower, da vi svischade in i hissarna pa andra vaningen och efter 40 sekunder var uppe pa 69e. Tydligen ar det varldens snabbaste hiss, men vi garvade ratt hela vagen till nasta mal, nar vi tankte pa alla de ganger vi fatt veta att det var varldens langst/storsta/hogsta/dyraste/finaste/ivrigaste.. (?) sedan vi kom hit. Hur som, det gick snabbt, var mycket hogt och vi sag faktiskt bade konturerna av Mount Fuji och hela vagen till ’vara’ hoghus i Tokyo.


Utsikt fran Yokohama Landmark Tower med nya Tokyo Tower allra langst bort i bild mot horisonten. Snett framfor till hoger finns det tva identiska byggnader med diagonala rander pa, vilka markerar flodinloppet till ’var’ del av Tokyo Bay

Vi promenerade sedan mycket hungriga till China Town som ar ett av de storsta (lol!) kinesiska kvarteren i Japan. Har blev det mycket god och skamligt over priced mat i form av dumplings, friterad biff med sotsur sas, flask med cashewnotter, majssoppa, vitloks- och chilliemarinerad tofu etc etc.


En av China Town’s ingangar

Efter det blev vi sa trotta att vi inte orkade se nagot mer, sa vi akte hem. Nu ska vi sova, fastan klockan inte ar mer an 20.30; kanns helt OK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar