torsdag 25 mars 2010

LaQua by the Dome

I måndags var det återigen en helgdag i Japan. Solen lyste glatt in genom en springa i gardinen och skvallrade om riktigt fint väder. Kollade temperaturen på telefonen och insåg att det skulle bli en varm och skön dag. Skrattade lite åt mig själv som valt att kolla vädret på telefonen istället för att öppna balkongdörren och se efter själv. Men får ju inte vara en teknikfientlig bakåtsträvare! ;) Efter förmiddagslektionen i japanska låg dagen fri, så vi tänkte ta och utforska nöjesparken som låg på ett par minuters promenad bort. Det var fri entré och verkade vara ganska välbesökt. Vi hade inte för avsikt att åka något utan ville mest strosa runt i det sköna vädret och titta på folk.

Det mest iögonfallande på håll är berg-och-dal-banan som är monterad på och kring ett höghus:



Den ser riktigt kul ut och är dessutom riktigt hög och brant på sina håll. Sparar den tills vi får besök från Sverige. De hade för oss Lisebergs-vana lite andra klassiker såsom "Flume Ride" och "Nedsläppet".



Men det var inte det som var det mest anmärkningsvärda med besöket på LaQua. Vi hade till vår stora glädje lyckats pricka ett Manga-event där folk gick runt utklädda till sina favoritfigurer. Det var flera hundra utklädda personer och de befann sig över hela nöjesparken. Tog bilder, poserade och bytte samlarbilder. Det riktigt lös i ögonen på de allra yngsta besökarna, men även den seniora skaran nickade och log uppmuntrande med kameran i högsta hugg.



Den stora majoriteten av de kvinnliga action-flickorna ser ruskigt kinky ut, men det är tydligen så det skall vara. De manliga varianterna hade enorma svärd och lansar som de gick runt och bar på. Varken jag eller Karinh har varit särskilt intresserade av manga-figurer tidigare så vi kände inte igen någon av dem. Det gjorde inget, de var underhållande ändå.



Efter en stund blev vi stoppade av en arg men samtidigt jätteglad japan som berättade att man inte fick lov att fotografera hur som helst. Man skulle be om lov innan man plockade fram kameran. Vi nickade glatt och oförstående och väntade tills mannen försvunnit. Sedan fortsatte vi precis som tidigare. Fick ihop en massa roliga kort, men kan inte lägga upp alla, de här får bli ett smakprov.



En man som inte skäms över sitt vapen.

Efter någon timmas fotograferande blev det en kopp grymt god kaffe innan vi gick in i shoppingcentret och letade väskor och skor (nej inte till mig). Trots mina försök att stå emot kom jag dock hem med två stycken väskor av manligt snitt. En i A4-storlek och en mindre i A6-storlek. Har redan börjat använda dem och är sjukt nöjd. Fan, vad praktiskt! Varför har jag inte köpt sådant tidigare?

// Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar