söndag 3 januari 2010

Gnall fran Tokyo

Jaha, vi har da natt en riktigt lagpunkt i var matlagning; i tron om att vi skulle borja ett bra och halsosamt liv 2010 kopte vi bla havregryn till 'god' grot pa morgonen. (Mmm...) Problemet var att det som sag ut som havre, med naturligtvis endast japansk text, var liknande kalaspuffar utan socker. Istallet for att koka ihop sig till en grot, blev de storre och gummiliknande. Skam den som ger sig tankte vi och hallde pa mjolk + rivet apple, for det SKULLE bli gott. Mjolken gjorde det hela istallet lite mer likt tapetklister och det kravdes starkt, mycket starkt, kaffe for att fa ner frukosten. Det har vill vi aldrig gora om igen.



Ar det bara vi som inte ser skillnad?

Sedan fick vi ju da kyl/frys igar ocksa. Om man sager sa har: det finns ju ofta en liten inneboende rost i de flesta svenskar, att ger man bort nagot eller tom saljer det, ska det vara rent. Det konceptet har inte riktigt fastnat har. Det blev helt enkelt en totalsannering av alla delar i var monsterstora kyl/frys, som man kan oppna fran bada hallen. Det senare ar saklart mycket anvandbart; dear..



Fin blev den tillslut iallafall och den funkar prima!



Stolt efter att ha skrubbat hela kyl/frysen.

Vidare har vi da tvattmaskinen; den funkar alldeles stralande, men luktade aningen kallare forsta tvatten. Tyvarr ar badrummet alldeles underdimensionerat for tva vuxna som inte fatt tvatta pa over tva veckor och deras byk, sa nu hanger det grejor over hela badrummet.
Vidare sitter Jonas och svar i badrummet over slangen som ska ga fran badkaret till maskinen, om man vill att kladerna ska tvattas i varmt vatten. OK, upprepar: OM MAN VILL ATT KLADERNA SKA TVATTAS I VARMT VATTEN. 'Ja tack' ar mitt spontana svar pa detta. Slangen ar fylld med lite ditt o datt, men jag flydde nar brun/svarta kleggproppar borjade droppa fran den ena anden. Jonas bestamde oss for att mer eller mindre koka hela slangen och torka ur den med en skursvamp. Darav svordommarna.



Jonas med behovlig snus och snuskslangen till hoger i bild.

Ska forsoka fa med honom ut pa promenix nu, innan det troliga helvetet (sadeslaget alltsa, ha ha!) slutar matta. Ha det bast!
Kram
Ka

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Äntligen har jag kommit era blogg ..Och jag har läst ALLTING (nästan..;-)
    Otroligt att se hur ni klarar er. Allt gick så fort. På bara några veckor har ni gjort alla papper, tråkiga administrativa ärenden i ett land som inte fattar ett ord engelska..Eller två, för att vara snäll:-)Ni måste VILAAAAA någon gång också! Det ser ut som ni har det bra iaf..Hur går det med maten (utom gröt som ser konstig ut)? Vi kanske kan skicka lite grejer ni saknar i en kartong? Kommer det fram då?
    Lägenheten ser iaf fint ut och det känns som ni har redan blivit riktiga japaner nu (lite stumma men-men), eller? Känns som att följa en ungdomspar som har fullt med energi och så positiva!! Jag är RIKTIGT impad!!
    Här är det en fin vinter med snö och kyla. Men det ser så mysigt ut. Mange och jag har börjat fixat rummet till våra 2 änglar och min fokus är att planera för att underlätta för oss när de väl kommer. Om 5 veckor ska vi reda på könen. Mitten på april kommer de om allt går bra.
    Trots min rädsla för asiatiska länder (efter ett helvete i Cambodja) blir jag sugen på att besöka er. Men det får dröja tror jag...med tanke på den tid som kommer.
    Vad ambitiös att börja plugga språket!
    Vi tänker på er
    Stora varma kramar från oss
    Lo och Mange

    SvaraRadera
  2. Hmmm... Tycker inte direkt det ser ut som havregryn utan mer som mandelflarn. Ni vet sånna där som bambatanterna på 80-90-talet hade nippran på att slänga på den där packade fyrkanten som enligt skolbespisningen skulle vara torsk... Eller var denna kulinariska upplevelse något som de höll hemligt och endast serverade i Mariestad???... Kram kram//Johanna

    SvaraRadera