torsdag 14 januari 2010

Första intervjun

Idag var det dags för en efterlängtad första intervju.
Jobbet gällde en konsulttjänst som skulle matchas mot en tjänst på en större internationell investmentbank. Det kändes som att min profil stämde ganska bra mot de krav man hade på den sökande, så det verkade lovande.

Kollade upp adressen på internet och insåg att det inte låg långt från lägenheten. Letade därför upp densamma i Iphonen och fick till svar att det endast var 31 minuters promenad från lägenheten. Skönt med en promenad i solen samt att slippa gå ned och trängas i tunnelbanan!

Var på plats i tid, efter cirka tio minuters snurrande runt huset. Någon halvtimma in i intervjun framgick att man hade lite fler krav än vad som framgått i annonsen. Bland annat god dokumenterad, professionell erfarenhet av vissa scriptspråk samt multitrådad Java. Det tyckte jag nog inte var några större problem, och multitrådad java ingick ju i SCJP certifieringen. Men där verkade loppet kört, eftersom jag inte arbetat med detta professionellt. Synd som skam. Är övertygad om att det hade gått utmärkt. ;)

Nåväl, de tyckte i alla fall att min profil var intressant och ville behålla den för eventuella framtida uppdrag. Jobbmarknaden brukar tydligen få ett rejält uppsving i februari-mars här i Japan, så han tyckte det såg lovande ut.

Känns skönt att ha gjort en första intervju och fått känna lite på klimatet. Nu tar vi tjuren vid hornen och testar nästa intressanta jobb!

// Jonas

2 kommentarer:

  1. Trist att det inte funkade med det första jobbet men det verkar ju som om du fick riktigt bra gensvar på din profil!!! Och till nåt sånt kan man ju bara säga GRATTIS!!! Jag tror att snart så ringer nån som bara har väntat på att en Mr Möller ska dyka upp på deras sida jorden och lilla ö :)

    SvaraRadera
  2. Ni är så duktiga att integrera er så det är bara en tidsfråga innan du lyckas få jobb!!
    Vi tänker på er!
    Kramar
    /Mangelo

    SvaraRadera