fredag 16 april 2010

Jaha da var det fredag igen! Kanns aningen lustigt att vi redan har varit har i over fyra manader, men helt OK. Idag har det regnat hela dagen, sa det kanske inte har varit den muntraste fredagen har, men vi roar oss tappert. Vi har stadat hela lagenheten fran golv till tak, och det luktar riktigt gott i alla horn. Jonas star och gor strovargodis infor stora dagen imorrn, han fyller ju ar 17/4, och vi har provsmakat det mesta infor den enkla, men mycket goda snacksmenyn vi tanker bjuda pa. Det blir ett tappert gang pa ca 15 pers som kommer hem till oss pa eftermiddagen, eftersom den initiella planen som infriade bla brannboll, inte kan hallas pga vadret. Vi far leka charader i var lilla lya istallet, med tillhorande drinkar och tilltugg. Sen bar det ivag till en izakaya som heter Sawatami, dar mat o dryck fran det traditionella japanska koket skall avnjutas. Efter det blir det bowling i ett stort nojeshus som heter EST och man kan bara tanka sig hur de serierna kommer se ut..

Vidare var vi ocksa pa ett labparty och kombinerad hejda-fest for de kollegor i gruppen som fatt battre jobb alternativt ska ut i industrin. Riktigt nice och en massa god mat och glada japaner! Vi borjade festen pa en jattefin kinesisk restaurang och bade huvudprofessorns och den bitradande professorns fruar var med. Kul!


Jonas o jag finns hogst upp till vanster o kanner oss fortfarande lite malplacé; detta blev snabbt annorlunda dock!

De var valdigt nyfikna pa hur vi upplevde Japan och hur jag trivdes i gruppen.
Det bar vidare till ytterligare en restaurang, men da fick iallfall den yngsta gasten tacka for sig.


En mycket liten glad japan och hans stolta mamma

Han var inte mer an tva ar, sa det kan man ju forsta.
Nasta restaurang var ett traditionellt japansk stalle, med ytterligare en himla massa mat och dryck i sann Tokyoanda. Efter det ville alla de yngre medarbetarna ga vidare till en all-night-karaoke-bar, sa det var bara att hanga pa. Professorn och hans fru bestamde sig dock for att avsluta kvallen, men det blev ett stort gang som sjong hela natten! Jonas och jag trivdes riktigt fint, fastan engelskan inte var direkt pa topp. Blev en hel del skratt och forvaxlingar, men pa det stora hela klarade vi nog provet galant!


Jonas i full fart att valja en nny lat pa den japanska konsollen; inte helt latt!

Vidare var jag pa en traff med SWEA Japan, som till stor del bestar av hemmafruar som ar med sina man i Japan under ett par ar. Det var faktiskt bara jag som jobbade i gruppen, men det kandes helt OK. De flesta var lite aldre an mig, men inte for den sakens skullalls speciellt mycket lugnare (!) och jag har kommit i kontakt med dem genom min gamla mentor i Goteborg.


Tva av SWEAorna pa g!

Vi har ocksa sett ytterligare ett brollopstag och det var kanske det vackraste hittills. De ser verkligen ut som sma dockor i sina fina klader och lustiga hattar!


Vackert, men nastan som en teater..

Ska hjalpa till lite i koket nu innan det troligen blir lite film o mys; ha det gott alla goa glada och ma val tills vi ses igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar