söndag 20 juni 2010

Sydafrika dag6

Sista morgonen i det underbara Sydafrika. Satsade på en rejäl frukost och packade sedan klart väskan och checkade ut. Jag och en kollega som heter Susanne skulle resa två timmar tidigare än de andra eftersom vi båda bor utanför Sverige. Förmiddagen tillbringade vi i en shoppingmall, där jag handlade tavlor och småpresenter till Karinh.

Som alltid när man har roligt så går tiden vansnnigt fort, och detta var inget undantag. Vi åt lunch tillsammans med de andra. Det blev en hamburgertallrik av stora mått. Jag insåg att det inte skulle bli så många hamburgare av den kalibern den närmaste tiden och såg därför till att beställa en av de största burgarna huset hade att bjuda. Efter ett litet kramkalas skiljdes vi från de andra och hämtade upp väskorna på hotellet.

Taxin som skulle köra oss till flygplatsen var i tid, och chauffören ovanligt trevlig. Det var en kvinna som bott hela livet i Johannesburg och hade samma förmåga att tala oavbrutet som sin landsfrände guiden. Fick veta en del om hur snacket gått i staden sedan Terre 'Blanche blev mördad. Mycket intressant.

Jag skall bespara er detaljerna från flygresan hem, eftersom det var en LÅNG och LÅNGSAM färd. Mellanlandade i Hongkong. När piloten för femte gången ropade ut meddelandet om att be alla passagere att sitta kvar på sina platser med säkerhetsbältet fastspända tills lampan släckts trodde jag att bandet fastnat eller att han överdrev. Där hade jag fel. Så snart landningsställen tagit i marken stod 90 procent av alla passagerare upp och började slita i packningen ovanför sittplatserna. Som upplagt för slagmål eller skador. Så funkar det i Kina, tydligen...

Då var landningen i Japan av rakt motsatt karaktär. Samma procedur upprepades från piloten. När landningsställen tog mark så ställde sig 1 person upp. Han tittade sig osäkert omkring, blev illröd i ansiktet och satte sig snabbt ned igen. När lamporna släcktes hördes ett nästan samtidigt klickande från stolarna och de ställde sig upp. DISCIPLIN, mina damer och herrar.

Jag tackar alla som orkat läsa hela reseskildringen och vill bara avsluta med att säga att det här var en av de häftigaste veckorna jag upplevt. Jag vill tillbaks!

// Jonas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar